Rólunk

Üdvözöljük honlapunkon!

Ha valamilyen függőségben szenved, ami már egyre károsabb az életére, és elhatározta, hogy ezen változtatni szeretne, akkor jó helyen jár.

Ez egy gyűjtő oldal, ahol olyan intézmények szerepelnek, akik segíteni tudnak a függőségek abbahagyásában, amennyiben ezt ön is akarja, és készen áll a változásra. A felsorolt listában szerepelnek bentlakásos terápiák és ambulánsan ellátó intézmények egyaránt, ahol az ambuláns intézmények szoros együttműködéssel részt vesznek vagy vehetnek az elő- és utógondozásban is.

A weboldalon szereplő intézmények közös metszéspontját az adja, hogy az alább felsoroltak mind szerepelnek a programjukban és/vagy célkitűzéseikben, valamint a Minnesota-modell (melyről itt olvashat bővebben) alapelveit részben vagy egészben betartják, vagy törekednek rá lehetőségeik szerint:

  • cél a teljes absztinencia
  • az anonim önsegítő közösségek (AA, NA, GA, SLAA, stb) gyűléseinek látogatása, illetve azok ajánlása
  • a 12 lépéses felépülési program használata, a lépések kidolgozása a terápia alatt
  • sajátélményű munkatárs(ak) bevonása a terápiába képzettséggel vagy anélkül, és/vagy felépülőben lévő függő(k) meghívása speaker csoportokra
  • a spiritualitás elfogadása, kialakítása, működtetése

Reméljük, hogy sikerül kiválasztani az önnek legjobban megfelelő segítséget, amit felhasználva egy szebb és jobb életet tud majd kialakítani magának! Weboldalunkat ennek reményében hoztuk létre.

Az intézmények listáját ide kattintva is megtalálhatja.